mandag 26. september 2011

Björg Thorhallsdottir

God kveld kjære alle sammen :)

Dette innlegget vil eg dedikere til ei dame som har satt sine spor hos meg over fleire år, Björg Thorhallsdottir :) Ho er ein fantastisk billedkunster og forfattar med eit heilt spesielt uttrykk i bildene sine. Bildene treffer deg rett i hjertet, og ho har laga bilder av alle faser ein går gjennom i livet; glede, sorg, forelskelse, kjærleik, gleden av å få barn, lengsel, mot, drømmer, ja det meste!
Det som eg tenker er grunnen at bildene gjer slikt inntrykk(utanom at dei er vakre), er at denne nydelige dama sjølv har vert igjennom mange tøffe tak og sterke opplevingar på godt og vondt... Uttrykka hennar blir så ekte, og du merker sjela i bildene. Det er så lett å kjenne seg igjen, og eg er heilt sikker på at bildene til Björg kan vere vel så god terapi og motivasjonsfaktor for mange, som andre behandlingsformer..

Det er som sagt nokre år tilbake eg fekk auga opp for denne fantastiske kunstnaren, eg såg eit av bilda ho har laga i eit dameblad, og spora kjapt opp galleriet hennar, via nettet.

Eg har også tatt tøffe avgjerdsler i mitt liv for ei stund tilbake, og då fant eg stor styrke i bildene til Björg.. Eg har lest opp tekstene for meg sjølv mange ganger og funne stor styrke i det.


Dette bildet betyr enormt mykje for meg :)No på laurdag, på Bolig og Interiørmessa i Grieghallen var eg så heldig at eg fekk møte min store helt :)
Ho satt og signerte bøker, og eg fekk ein liten prat og mange varme klemmer :)Makan til hjertegod og hærlig jordnær dame skal ein leite lenge etter!
Eg er sikker på at Björg er ein engel plassert her på jorda for å hjelpe og spre godhet og varme til dei som trenger det :)
Ho ER bildene sine, og ein vakker person fra innerst til ytterst. Eg høyrest sikkert litt forelska ut hehe, men det er umulig å ikkje bli betatt av denne fantastiske personligheita :)


Smil! :))


Jippi, signert bok :)

Litt seinere holdt Björg eit fantastisk foredrag om Mot, som traff både meg og eg tipper alle dei andre som var der og hørte på,rett i både hjertet og sjela. Det handla om å ha mot til å leve slik ein ønsker og gripe livet med begge hendene! Ho fortalte eindel om seg sjølv og sine opplevingar på godt og vondt, og det gjorde sterkt inntrykk! Sjølv om det var alvorlige tema, så spedde ho i masse humor og glede :)

Eg viser dei bildene som ho viste i foredraget, alle har ei historie, men det blir veldig langt innlegg om eg skal forklare alt... SÅ eg anbefaler virkelig å kjøpe boka som heiter Björgs Univers, den er fantastisk!! Her er det masse masse bilder som ho fortel bakgrunnen til, og ein får ei unik reise i Björg sine opp- og nedturer.. Denne flotte dama gir virkelig av seg sjølv ♥Björg er igang :)

Ho fortel med stort engasjement :)
Dette siste bildet er brukt som logo for eit arrangement som Björg starta hausten 2006. 6 november er Alle Helgensdag og for sjette året på rad inviterer Björg Thorhallsdottir til Hjertefred, som handlar om å feire dei vi har mista og hylle dei gode minnene etter dei.
Idéen om å feire dei døde blei til då Björg mista sin eigen mann for seks år sidan. Hun ønska å lage ein spesiell markering slik at hennar sønn Thorhallur skulle kunne minnes sin pappa. Dette er etterkvart blitt eit stort arrangement, og i år skal det vere blant anna i Bergen også. Det skal eg få med meg, og oppfordrer alle andre til å delta :)

Sjå gjerne denne lille filmen under, der Hans Erik Dyvik møter Björg i Lykkehaven og dei snakker om Hjertefred :)
Ps, ha lommetørklet klart, for sjansen er stor for at tårene kjem fram i augekrokenLink til heimesida til Björg finn du her, anbefaler virkelig å ta ein titt! Ho har også ei Facebookside, her kan du besøke den :)Så Björg, tusen takk for at eg fekk møte deg, håper vi sees igjen ein gang :) Og eg gleder meg til å sjå fleire av dei hærlige bildene dine:)

Ha ei nydelig natt alle sammen,
stor varm klem frå frk Åsnes♥

6 kommentarer:

 1. Jeg var også på foredraget, det var det beste med hele den fantastisk fine boligmessen. Bjørg er rett og slett helt magisk! Mitt favorittbilde er det med stjernene. Hun satte dype spor hos meg med sine fortellinger fra sitt eget liv. Så heldig du var som fikk møte henne også, det gikk jeg glipp av, men det kommer forhåpentligvis flere sjanser :) *♥*

  SvarSlett
 2. Så nydelig, Anita! Ja det var et flott foredrag! Vedr. HJERTEFRED Bergen så ta kontakt med Heidi Gaustad Hølleland for info etc!

  SvarSlett
 3. Bjørg Thorhallsdottirtirsdag, september 27, 2011

  Wow Kjære Anita, tusen hjertelig takk for nydelige ord, jeg ble rørt! Veldig hyggelig å møte deg, våre veier krysses nok snart igjen! god klem Bjørg og takk igjen!

  SvarSlett
 4. Bjørg er en av mine store favoritter. En som inspirerer til å se det gode i livet, også gjennom slør av sorg. Jeg gleder meg veldig til november, for da skal jeg og en venninne ned til Sandvika for å oppleve Hjertefred.

  Ha en riktig fin dag.

  -klem-

  SvarSlett
 5. Hei Anita:-) Jeg heter Ellen Vahr og så den flotte bloggen din, på profilen til Bjørg Thorhallsdottir og leste hva du hadde skrevet om henne. Fikk så lyst til å skrive til deg og si at Bjørg også har inspirert meg på samme måte. Første gang så et bilde av henne snakket det rett til hjertet mitt og hun har vært en stor inspirasjon på min hjertevei. Jeg har skrevet en bok som heter Drømmekraft hvor Bjørg deler sin livshistorie og jeg forteller også hvordan hun har inspirert meg. Alt godt til deg og lykke til videre på din hjertevei. Ellen:-)

  SvarSlett
 6. Eѵery wеekend i used tо go to see this
  site, fοr the reaѕon that i wish for enjoymеnt, fοr thе reason that this this wеbsitе
  conаtions reаlly goοd funny informatiоn too.


  Alsο ѵіsit my blog Arjun Kanuri

  SvarSlett

Blir veldig glad
om du legg igjen ei koseleg helsing
når du har besøkt meg her inne:)♥